Meandry z cydrowaniem na Lubelszczyźnie
13:54 07-02-2024 | Autor: redakcja
Tym razem naszym gościem jest Tomasz Solis, sadownik z okolic Kraśnika, producent cydru, promotor lokalnych produktów, człowiek, który o cydrze wie chyba wszystko. Rozmawiamy o cydrze na świecie i na Lubelszczyźnie. O wielkim potencjale naszego regionu jeśli chodzi o sadownictwo czyli bazę surowcową dla cydrowników.
Ale też i o tym co i kto blokuje rozwój lokalnej produkcji cydru. Zapraszamy do wysłuchania rozmowy.
Komentarze, opinie, propozycje ciekawych tematów i rozmów do następnych podkastów prosimy przesyłać na nasz adres mailowy: [email protected]
(Podkast: Zbigniew Pacholik)
… panie solis, może pan sobie ważyć tego cydru ile chce i samemu wypić, dać pić swoim dzieciom i całej rodzinie , a nie namawiać do picia innych. alkoholików w okolicy mamy aż nadto, co widzę każdego dnia, i nie chcę aby lubelszczyzna była kojarzona z alko i piciem, cydru także. amen.