Hiszpański szef kuchni
07:32 26-06-2024 | Autor: redakcja
Gościem tego odcinka jest Miguel Gonzalez Bravo, który opowiada o swoich początkach w Polsce i o tym czym zajmuje się teraz.
Na początku nie było łatwo. Po polsku znał tylko kilka słów. Ale był ambitny. Uczył się języka pracując w lubelskich restauracjach jako kucharz. Do dzisiaj w jednej z nich na Starym Mieście wiszą kartki ze słówkami, które wkuwał na pamięć.
Po latach prowadzi firmę na własny rachunek. Promuje kuchnię hiszpańską i tradycyjną polską. Prowadzi nawet warsztaty kulinarne ze studentami, dziećmi i pasjonatami gotowania.
Naszą rozmowę rozpoczynamy właśnie od takich warsztatów …
(Podkast: Zbigniew Pacholik)
Komentarze, opinie, propozycje ciekawych tematów i rozmów do następnych podkastów prosimy przesyłać na nasz adres mailowy: [email protected]